Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.01.2019

За принципової позиції прокуратури Луганської області до державного бюджету України повернуто кошти у розмірі понад 1 млн грн

Так, прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно керівника одного з підприємств вугільної промисловості Луганської області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

Встановлено, що посадова особа, виконуючи обов’язки директора  підприємства, у період з  вересня по жовтень 2015 року шляхом укладення та виконання фіктивних угод з підприємством щодо придбання паливно-мастильних матеріалів та інших товарів, а  також  подальшого включення їх вартісних показників до складу податкового кредиту декларацій з ПДВ відповідних податкових періодів ухилився від сплати податку на додану вартість у розмірі понад 1 млн грн.

Завдяки організації належного процесуального керівництва прокуратури області у кримінальному провадженні за результатами досудового розслідування завдані кримінальним правопорушенням збитки відшкодовані шляхом перерахування коштів до державного бюджету України.

У зв’язку з цим стосовно керівника вказаного суб’єкта господарської діяльності до суду спрямовано клопотання про  звільнення від  кримінальної відповідальності.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1881