Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2019

Вжиті органами прокуратури заходи у галузі міжнародно-правового співробітництва у 2018 році

За вказаний період до прокуратури області від компетентних органів іноземних країн  надійшло 22 запити про надання правової допомоги, 2 з яких –у децентралізованому порядку від іноземних органів в рамках міжнародних домовленостей.

Правоохоронними органами області перейнято кримінальне переслідування у 2 кримінальних справах, які розпочали правоохоронці  Республіки Чорногорія та Республіки Польща відносно громадян України. За цими матеріалами слідчими поліції розпочаті кримінальні провадження, досудове розслідування  одному з них триває, по іншому – визначено підслідність за відділом поліції іншої області.

На території регіону упродовж звітного періоду правоохоронними органами області затримано 1 особу, яка перебуває у міжнародному розшуку у зв’язку з вчиненням злочинів на території іноземної держави. Відносно вказаної особи прокуратурою області за дорученням Генеральної прокуратури України проведено екстрадиційну перевірку.

Протягом 2018 року прокуратурою області для подальшого скерування компетентним органам іноземних держав у встановленому порядку направлено 12 запитів про надання міжнародної  правової допомоги щодо проведення процесуальних дій у кримінальному провадженні.

Упродовж минулого року за кордоном затримано або встановлено місцезнаходження 5 розшукуваних осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів на території нашого регіону. У зв’язку з цим прокуратурою області підготовлено та у встановленому порядку направлено клопотання про їх екстрадицію.

Крім того, 21 листопада 2018 року в місті Гаага (Королівство Нідерландів) за ініціативи правоохоронних органів Італійської Республіки проведено координаційний захід, у якому взяли участь представники прокуратури Луганської області.

На вказаному заході обговорювалось питання правомірності участі громадян Італійської Республіки у бойових діях на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. За результатами наради, між органами прокуратури України та органами прокуратури Італійської Республіки досягнуто домовленостей щодо подальшої спільної праці та обміну документами, які підтверджують неправомірні дії громадян Італійської Республіки на тимчасово окупованих територіях Луганської і Донецької областей.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

 

кількість переглядів: 1517