Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.01.2019

За незаконну порубку цінних порід дерев посадовці ДСНС в Луганській області постануть перед судом

Досудовим розслідуванням встановлено, що у серпні 2018 року начальник одного з міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області та начальник державної пожежно-рятувальної частини, перевищуючи свої службові повноваження, без наявності дозвільних документів,   організували та здійснили незаконну порубку 342 дерев цінних порід (дуб, ясен, клен та інші)  у полезахисних смугах Новоайдарського району на території Луганської області.

Унаслідок злочинних дій працівників ДСНС державі було завдано збитків на суму понад 1,1 млн грн.

Вказаним особам інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу за попередньою змовою групою осіб) та  ч. 2 ст. 28 - ч. 3 ст. 365  КК України (перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу).

Фігурантам у кримінальному провадженні у листопаді 2018 року було повідомлено про підозру та  обрано судом запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Заявлено позов до підозрюваних про відшкодування завданої шкоди.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт за його результатами  передано до суду  для розгляду по суті.

За санкціями статей максимальне покарання, яке загрожує службовим особам – від 7 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1675