Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2019

Учасника батальйону «Лєший» судитимуть за озброєний напад на Луганський прикордонний загін

Нагадаємо, досудовим розслідуванням встановлено,  що приблизно у квітні 2014 року мешканець м.Сєвєродонецька, маючи злочинний умисел, спрямований на вчинення особливо тяжких злочинів, пов’язаних з участю у діяльності не передбаченого законом збройного формування, а також нападі у його складі на підприємства, установи, та організації, увійшов до організованої злочинної групи – так званого батальйону «Лєший», який базувався у м.Луганську.

У червні 2014 року учасники воєнізованої групи вчинили озброєний напад на Луганський прикордонний загін. Під час нападу члени злочинного угруповання, знаходячись на дахах та під укриттям житлових будинків кварталу Мирний у м. Луганську, вели прицільний вогонь з автоматичної й стрілецької зброї. Внаслідок обстрілу поранено вісім прикордонників та в подальшому захоплено адміністративні приміщення Луганського прикордонного загону.

Учаснику незаконного збройного формування повідомлено про підозру та застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За підсумками досудового розслідування обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2008