Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2019

Покарання зрадників неминуче: судитимуть співорганізатора незаконного «референдуму» на території Новопсковського району

В ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року мешканець Новопсковського району за попередньою змовою з іншими особами брав участь в організації  та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки».

Зловмисник разом з іншою особою (стосовно якої є окреме кримінальне провадження) в приміщенні будівлі одного з сільських клубів району облаштували «виборчу дільницю», а саме принесли скриньки та бюлетені для голосування.

Разом з цим, виконуючи відведену роль,  останній виконував функції «члена виборчої комісії», зокрема, здійснював облік осіб, що брали участь у голосуванні, видавав виборцям бюлетені.

За результатами досудового розслідування, вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.

Оскільки підозрюваний повністю визнав свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Наразі обвинувальний акт разом з угодою про визнання винуватості направлено на розгляд до суду.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1654