Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2019

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно члена «виборчої комісії» за фактом участі у проведенні псевдореферендуму на території Новоайдарського району

Встановлено, що у травні 2014 року жінка брала участь у проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» у одному з населених пунктів Новоайдарського району Луганської області.

Під час проведення незаконного «референдуму» жінка виконувала функції члена «дільничної виборчої комісії», до її обов’язків входило ведення та заповнення списків виборців. У подальшому остання разом з іншими членами комісії, стосовно яких є окремі кримінальні провадження та справи, передала бюлетені  невстановленим особам з метою перевезення до «штабу референдуму», який розміщувався в  смт Новоайдар Луганської області.

Враховуючи те, що під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

На сьогодні обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1760