Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2019

У Лисичанську заарештовано зловмисника, який погрожував підірвати місто та здійснити напад на лікарню

Під час досудового розслідування отримано відомості, які  підтверджують факт придбання  місцевим мешканцем у невстановленої особи 16 боєприпасів  та подальшого їх збуту іншій особі.

Крім того, встановлено, що чоловік наприкінці січня 2019 року зателефонував до однієї з пожежно-рятувальних частин міста за телефоном екстреної служби «101» та повідомив про підготовку підриву Лисичанська, а також напад на центральну міську лікарню ім. Титова.

Дії зловмисника кваліфіковано  за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч.1 ст.259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) КК України.

У межах кримінального провадження на теперішній час чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень та  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція ч.1 ст.259 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 2 до 6 років; санкція за ч.1 ст.263 КК України – позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами  Лисичанської місцевої прокуратури)

кількість переглядів: 1826