Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2019

Прокуратура проявила наполегливість у відновленні верховенства права в регулюванні земельних відносин закладів освіти

Водночас передача земель у користування для ведення товарного сільськогосподарського виробництва відбулась з порушенням вимог земельного законодавства та законодавства про освіту.

Варто зазначити, що спірні земельні ділянки перебували у фактичному користуванні Сватівського професійного аграрного ліцею ще з минулого сторіччя, і саме  під час  укладання оспорюваного правочину ліцей  оформлював право постійного користування землею, як то передбачено чинним законодавством. Саме це стало підставою для звернення до суду з позовом та ініціювання прокуратурою визнання недійсними відповідних договорів.

Однак Сватівський районний суд Луганської області у листопаді 2018 року залишив без розгляду позов прокуратури області. Не погодившись з позицією суду першої інстанції, заступник прокурора області оскаржив судове рішення у апеляційному порядку.

Луганським апеляційним судом визнано, що звернення прокурора до суду з цим позовом спрямоване на дотримання встановленого Конституцією України принципу верховенства права, задоволення суспільної потреби у відновленні законності при розпорядженні землею державної власності.

Для продовження розгляду справу направлено до суду першої інстанції.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1643