Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2019

Мешканця Луганщини засуджено до 7 років 8 місяців позбавлення волі за вчинення низки терактів

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2015 року мешканець Міловського району придбав у невстановленої особи два 9-мм пістолети конструкції Макарова, 9-мм пістолет конструкції Дерягіна, три десятки набоїв різного калібру. Вказані зброю та боєприпаси чоловік зберігав за місцем проживання.

У подальшому обвинувачений разом із невстановленою особою вчинили терористичний акт, а саме здійснили підрив радіолокаційної станції, розташованої на території однієї з військових частин. В результаті вказаного терористичного акту знищено два автомобілі «УРАЛ» та пошкоджено військове майно.

Крім цього, у квітні 2015 року зловмисник, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, вчинив низку терористичних актів, підірвавши автомобілі, один з яких належав військовослужбовцю Луганського прикордонного загону, інший – керівнику одного з територіальних відділів Управління СБУ в Луганській області. Внаслідок вказаних злочинних дій завдано значної матеріальної шкоди, а один з потерпілих отримав тілесні ушкодження.

На даний час обвинувачений перебуває в Старобільському слідчому ізоляторі.

Вироком Старобільського районного суду Луганської області громадянина України визнано винним у скоєнні злочинів та призначено покарання у вигляді 7 років 8 місяців позбавлення волі. Позовні вимоги потерпілих на суму понад 1 млн 200  тис. грн задоволені в повному обсязі.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1932