Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.02.2019

Повідомлено про підозру депутату Сєвєродонецької міської ради, який створив та очолив організовану злочинну групу, що заволоділа понад 1,3 млн грн бюджетних коштів

Під час розслідування 18 лютого 2019 року керівником прокуратури Луганської області повідомлено про підозру організатору злочинної групи – депутату Сєвєродонецької міської ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, тобто придбання суб'єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, вчинене організованою групою, що заподіло велику матеріальну шкоду іншим юридичним особам), ч. 4 ст. 190 (заволодіння чужим майном шляхом обману в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 209 (вчинення дій, спрямованих на маскування незаконного походження коштів, одержаних внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинене організованою групою) КК України.

Крім того, у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень у складі організованої злочинної групи слідчими слідчого управління ГУНП в Луганській області повідомлено про підозру ще трьом мешканцям м. Сєвєродонецька.

Слідством встановлено, що депутат створив та очолив на території міста злочинне угруповання, учасники якого у 2016 році, використовуючи фіктивне підприємство, при виконанні робіт з капітального ремонту покрівлі будівель закладів освіти, об’єктів соціальної інфраструктури та 17 житлових будинків заволоділи понад 1,3 млн грн бюджетних коштів Сєвєродонецької міської ради та в подальшому їх легалізували.

На даний час вирішується питання про обрання стосовно усіх підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років  з позбавленням права обіймати певні посади  або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 4734