Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2019

Чергового учасника проведення незаконного «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність ЛНР» судитимуть на Луганщині

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року мешканка смт Марківка Марківського району погодилася взяти участь у проведенні так званого «референдуму» на підтримку «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки».

Виконуючи функції члена «дільничної виборчої комісії», розташованої  в приміщенні Будинку культури, підозрювана разом з іншими особами (стосовно яких здійснюється досудове розслідування  в окремих кримінальних провадженнях) активно сприяла проведенню псевдореферендуму, а саме записувала ідентифікаційні дані виборців та  видавала  бюлетені для голосування.

Під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1903