Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2019

Затримано та за клопотанням прокуратури Луганської області взято під варту бойовика, що ніс службу в мотострілковому батальйоні «Народної міліції» терористичної організації «ЛНР»

Під час досудового розслідування встановлено, що мешканець м. Голубівка (Кіровськ) у 2017 року примкнув до лав 4-ї окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу «Народної міліції» терористичної організації «ЛНР». Під час несення служби терорист брав участь у бойових діях проти сил АТО та ООС на території населених пунктів Жолобок Попаснянського району та Сентянівки (Фрунзе) Слов’яносербського району.

Навесні 2018 року бойовик уклав контракт на військову службу у 3  відділені 1 взводу механізованої роти 14 мотострілкового батальйону «Народної міліції» з місцем дислокації в м. Голубівка. У вказаному незаконному збройному формуванні останній займав посаду стрілка: вів спостереження  за позиціями військовослужбовців ЗСУ, заступав на бойове чергування.

У ході виконання завдань за призначенням у зоні проведення ООС 18 лютого 2019 року бойовик був затриманий військовослужбовцями ЗСУ поблизу  смт Донецький, що знаходиться на тимчасово окупованій території Луганської області.

На даний час терористу повідомлено про підозру та ухвалою слідчого судді Сєвєродонецького міського суду застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення за ч. 1ст. 258-3 особі загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2123