Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.02.2019

На Луганщині групі осіб повідомлено про підозру в організації незаконного видобутку кам’яного вугілля

Встановлено, що упродовж  2017-2018 років на території с. Нижнє Попаснянського району група осіб організувала та за допомогою найманих працівників здійснювала незаконне видобування кам’яного вугілля підземним (штрековим) способом – так звані «нори». Вугілля видобували за допомогою спеціальної техніки та без відповідних дозвільних документів.

У ході досудового розслідування з місця проведення робіт вилучено близько 500 тонн вугілля, обладнання та автомобілі. За рішенням суду арештоване вугілля передано Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Дії зловмисників кваліфіковано за  ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

На даний час особам повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вказаного злочину та інших осіб, причетних до незаконного видобутку корисних копалин.

Хід розслідування даного кримінального провадження перебуває на контролі керівництва прокуратури Луганської області.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеження волі або позбавлення волі строком  до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1528