Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2019

На Луганщині знешкоджено мережу інформаторів «ЛНР»

Під час досудового розслідування встановлено, що упродовж 2017-2018 років на території Луганської області діяла мережа інформаторів «ЛНР», які здійснювали збір та передачу даних бойовикам щодо місця дислокації та переміщення сил і засобів Збройних Сил України, а також правоохоронних органів, що задіяні в районі проведення АТО та ООС. Розголошення вказаних відомостей зашкодило та могло завдати шкоди обороноздатності держави в ще більших масштабах.

У мережу поплічників бойовиків входили дві жінки, що проживали у підконтрольних українській владі Лисичанську та Рубіжному, а також чоловік з Кремінної, діяльність яких координував з окупованої території учасник незаконного збройного формування «Народна міліція» терористичної організації «ЛНР» окупаційної адміністрації РФ. У подальшому терорист  передавав отриману інформацію своєму куратору – громадянину Російської Федерації.

Під час проведення обшуків за місцем проживання фігурантів вилучено електронні пристрої, за допомогою яких здійснювалася передача інформації бойовикам.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації «ЛНР» та сприяння її діяльності). Наразі двом інформаторам «ЛНР» обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, у тому числі щодо причетності до його скоєння інших осіб.

 

Санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

кількість переглядів: 2678