Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2019

На Луганщині викрито та припинено злочинну схему з реалізації наркотичних засобів

Досудовим розслідуванням встановлено, що впродовж 2018 року та у січні-лютому 2019 року наркоділки систематично займалися незаконним збутом особливо небезпечного наркотичного засобу (ацетильованого опію) та психотропних речовин на території Сєвєродонецька.

Слідчі Служби безпеки України спільно з оперуповноваженими Управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України провели контрольовану закупку наркотичних засобів.

У ході 12 санкціонованих обшуків правоохоронці із залученням батальйону особливого призначення «КОРД» виявили та вилучили у двох місцевих мешканців значну кількість ацетильованого опію, амфетаміну, макової соломи, а також телефони, записні книжки та грошові кошти від збуту наркотиків.

Наркоторговців затримано в порядку ст. 208 КК України. На даний час особам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечного наркотичного засобу, за попередньою змовою групою осіб, вчинене повторно) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі  строком від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1740