Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2019

У прокуратурі Луганської області проведено координаційну нараду керівників правоохоронних органів щодо стану протидії злочинності в регіоні (ФОТО)

У нараді взяли участь військовий прокурор об’єднаних сил Олег Ціцак, начальник ГУНП в Луганській області Сергій Колесник, виконувач обов’язків начальника ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Едуард Федоров, виконувач обов’язків начальника ГУ ДФС у Луганській області  Ольга Височина та інші керівники правоохоронних органів області.  Також були запрошені виконувач обов’язків керівника Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Філь та голова Апеляційного Луганської області Володимир Гаврилюк.

Звертаючись до присутніх, Володимир Янко наголосив, що вжиті правоохоронними органами скоординовані заходи в цілому сприяли покращенню криміногенної ситуації на території  Луганської області у 2018 році, однак є й такі питання, які потребують активізації. Зокрема, при зменшенні загальної кількості облікованих злочинів, у місті Лисичанську, Білокуракинському, Міловському, Новопсковському та Троїцькому районах їх кількість зросла.

«Кількість облікованих у минулому році злочинів зменшилася на 8,8% (з 11363 до 10356). Так, за результатами роботи правоохоронних органів підвищено рівень розкриття кримінальних правопорушень, який у 2018 році за остаточними результатами становив 44%, що вище за загальнодержавний показник (41,1)», – зазначив прокурор області.

Зменшилася кількість умисних вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, фактів незаконного позбавлення волі, злочинів проти статевої свободи та статевої недоторканості особи, хуліганств тощо.

Поряд з тим, в зоні проведення Операції об’єднаних сил потребують від правоохоронних органів детальної уваги та оптимізації в умовах збройного конфлікту кримінальні правопорушення проти громадської безпеки, насамперед, пов’язані з незаконним збутом зброї та боєприпасів.

Окремо головуючий  на нараді прокурор Луганської області критично оцінив діяльність правоохоронних органів з протидії фінансуванню тероризму та сепаратизму, виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які вчиняли терористичні акти.

У ході обговорення шляхів запобігання та протидії злочинності відзначено  значні результати у викритті та притягненні до відповідальності корупціонерів. До суду скеровано 100 обвинувальних актів, стосовно 120 осіб, з яких 31 особа утримувалась під вартою. До кримінальної відповідальності притягнуто посадових осіб органів місцевого самоврядування, державних службовців, працівників органів поліції, державної податкової служби, посадових особи інших органів державної влади.

«Спільними зусиллями ми повинні здолати тотальні побори в галузях освіти, здоров’я, комунального господарства, а, насамперед, систему «відкатів» та інші схеми розкрадання бюджетних коштів» – наголосив Володимир Янко.

Керівник регіональної прокуратури додав, що особливу увагу слід зосередити на таких напрямах, як виявлення та припинення фактів незаконного відведення земель, отримання дозволів та здійснення будівництва господарських і житлових споруд, ремонт доріг, діяльність нелегальних автозаправних станцій, незаконна організація лотерей, робота ломбардів та кредитних установ, реалізація в аптеках препаратів, що містять наркотичні речовини, переміщення через державний кордон та лінію розмежування з тимчасово окупованою територією області вилучених з обігу предметів, природніх ресурсів, а також людей; діяльність місць розпусти, місць трудової чи сексуальної експлуатації нелегальних мігрантів.

 

За результатами координаційної наради винесено постанову із визначенням конкретних узгоджених заходів, спрямованих на ефективне виявлення, розкриття, припинення та попередження злочинів і корупційних проявів, усунення їх причин та умов.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2593