Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2019

Правову позицію прокуратури у справі щодо нецільового використання приміщення навчального закладу підтвердив Верховний Суд

Під час вивчення питання правомірності використання приміщень закладів освіти встановлено, що одне з приміщень державного навчального закладу «Сєвєродонецьке вище професійне училище» площею майже 92 кв м вартістю 173 тис. грн тривалий час на підставі договору оренди використовувалось, як офісне приміщення охоронної фірми.

Прокуратура наполягала, що спірний договір суперечить ч. 5 ст. 63 Закону України «Про освіту», ч.2 ст. 4 Закону України «Про оренду державного та комунального майна». При укладенні вказаного  договору не дотримано порядку, визначеного ч. 4 ст. 9 Закону України «Про оренду державного та комунального майна», оскільки чинним законодавством встановлена заборона на використання приміщень з іншою метою, не пов’язаною  з навчально-виховним процесом, що стало підставою для визнання правочину недійсним.

Суд касаційної інстанції вказав, що судами попередніх інстанцій не досліджено належним чином наявні в матеріалах справи докази та передав справу на новий розгляд до суду до Господарського суду Луганської області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2353