Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2019

Верховний суд призначив довічне ув’язнення за жорстоке вбивство жінки та малолітньої дитини на Луганщині

Вироком Новопсковського районного суду  у квітні 2016 року чоловіка визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень за  п. п. 1, 2 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 КК України та засуджено до довічного позбавлення волі.

У подальшому вирок суду першої інстанції Апеляційний суд Харківської області залишив без змін.

Нагадаємо, прокуратурою Луганської області підтримано публічне обвинувачення у суді у кримінальному провадженні стосовно мешканця Станиці Луганської за вчинення ним вищезазначених кримінальних правопорушень.

Встановлено, що у лютому 2015 року під час спільного вживання алкогольних напоїв між підсудним та його співмешканкою виникла сварка, до якої в подальшому долучилися мати та дві доньки жінки. Під час конфлікту нападник молотком заподіяв чотирьом особам тілесні ушкодження, від яких літня жінка та малолітня дівчинка померли на місці, а співмешканка та старша дочка вижили лише завдяки своєчасно наданій медичній допомозі.

Не дивлячись на всю обґрунтованість доводів державного обвинувачення, вбивця свою вину у суді не визнав.

Ухвалюючи рішення, Верховний суд погодився із принциповою позицією прокурора щодо призначення максимальної міри покарання за вчинення інкримінованих злочинів.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

кількість переглядів: 2000