Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2019

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Лисичанська за фактом участі в проведенні незаконного «референдуму» у травні 2014 року

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року жінка за попередньою змовою з іншими особами (стосовно яких є окремі кримінальні провадження та справи) надала добровільну згоду на участь в організації  та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки» на посаді члена «дільничної виборчої комісії».

Роботу вказаної комісії  організували в приміщенні школи, де обвинувачена приймала від місцевих мешканців документи, звіряла їх з наявними  списками виборців та видавала на псевдореферендумі бюлетені.

За результатами досудового розслідування вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.

Оскільки підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Наразі обвинувальний акт разом з угодою про визнання винуватості направлено на розгляд до суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1765