Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.03.2019

Суд призначив покарання «голові виборчої комісії» незаконного «референдуму» в Станично-Луганському районі

У ході досудового розслідування встановлено, що жінка брала активну участь в організації та проведенні 11 травня 2014 року так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» з метою порушення територіальної цілісності України.

Виконуючи функції «голови дільничної комісії», жінка організувала, контролювала та координувала роботу членів «дільничної виборчої комісії», передала їм бюлетені для голосування та виконувала інші організаційні заходи.

По завершенню псевдореферендуму обвинувачена віддала всі бюлетені для оголошення результатів та подальшого створення так званої «ЛНР».

Враховуючи те, що під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Біловодський районний суд Луганської області призначив жінці покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2235