Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2019

Двох депутатів Гірської міської ради засуджено за участь у проведенні так званого «референдуму» на підтримку «ЛНР» 2014 року

Прокурором надано достатньо ґрунтових доказів того, що у травні 2014 року мешканки м. Гірське Попаснянського району надали добровільну згоду на участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР».

За попередньою змовою групою осіб депутати виконували функції членів так званої «виборчої комісії», роботу якої було організовано у приміщенні Будинку культури. До обов’язків обвинувачених входило заповнення відомостей та видача бюлетенів для голосування. По завершенню незаконного «референдуму» вони  разом з іншими «членами комісії» брали участь у підрахунку бюлетенів та передачі їх особі для подальшого проголошення «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Оскільки під час досудового розслідування вказані особи повністю визнали свою провину у вчиненні інкримінованого їм кримінального правопорушення, щиро розкаялися, активно сприяли розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ними і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Попаснянського районного суду учасниць незаконного «референдуму» визнано винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. Суд призначив їм покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

кількість переглядів: 1817