Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2019

На Луганщині взято під варту бойовика «ЛНР», якого було затримано поблизу українських позицій військовослужбовцями ЗСУ

Зокрема, 9 березня 2019 року під час несення служби військовослужбовці Збройних сил України затримали бойовика поблизу українських позицій біля с. Сокільники Новоайдарського району. Вказана особа мала при собі зброю, військовий квиток «ЛНР», російські гроші та інші документи, видані підрозділом «Народної міліції ЛНР» окупаційної адміністрації РФ.

У ході досудового розслідування встановлено, що у січні 2016 року чоловік  добровільно вступив до лав «4 окремої мотострілецької бригади 2 Армійського корпусу «Народної міліції ЛНР», де на даний час проходив службу на посаді стрільця. Останній був залучений до збройного опору силам Операції об’єднаних сил (Антитерористичної операції) та здійснення артилерійських обстрілів.

Відразу після затримання найманцю «ЛНР»  повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України та на сьогодні за клопотанням прокуратури Луганської області  до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

На цей час тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення.

Санкція інкримінованої статті  передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1981