Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2019

Правоохоронці Луганщини протидіють нелегальній діяльності автозаправних станцій та автогазозаправних пунктів

Упродовж жовтня-грудня минулого року органами прокуратури області здійснювалося процесуальне керівництво у 28 кримінальних провадженнях за фактами порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою (ст. 272 КК України) та незаконного виготовлення, зберігання та збуту  підакцизних товарів (ст. 204 КК України).

Зокрема, у жовтні 2018 року за матеріалами Управління захисту економіки в Луганській області прокуратурою області до ЄРДР внесено відомості за ч. 1 ст. 272 КК України. У ході досудового розслідування встановлено, що в серпні 2018 року за відсутності відповідних дозволів підприємець облаштував в Кремінському районі автогазозаправний пункт для роздрібної торгівлі пальним (скрапленим газом). У подальшому останній допустив до виконання робіт з підвищеною небезпекою трьох операторів АГЗП, які були офіційно працевлаштовані, без проходження навчання та інструктажів, чим створив загрозу настання тяжких наслідків або заподіяння шкоди здоров’ю осіб. Наразі підприємцеві повідомлено про підозру та обвинувальний акт направлено до суду.

Разом з тим, Головним управлінням ДФС у Луганській області проведено 29 перевірок АЗС та АГЗП, за їх результатами стосовно правопорушників складено 15 адміністративних протоколів  та вилучено понад 58 тон пального загальною вартістю 1 млн грн.

У 2019 році роботу на вказаному напрямі продовжено. Упродовж січня-лютого розпочато 3 кримінальні провадження: 1 обвинувальний акт направлено до суду, ще в 2 кримінальних провадженнях досудове розслідування триває.

Крім того, упродовж поточного року припинено діяльність 2 незаконних заправок. Стосовно правопорушників складено 2 адміністративні протоколи за ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності), вилучено понад 17 тон пального та обладнання для розливу пального загальною вартістю понад 1 млн грн.

Стан протидії діяльності автозаправних та автогазозаправних пунктів перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1683