Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.03.2019

Прокурор Луганської області повідомив про підозру депутату Гірської міської ради у проведенні незаконного «референдуму» 2014 року

Під час  досудового розслідування встановлено, що 11 травня  2014 року громадянка України, будучи так званим «членом територіальної виборчої комісії», взяла участь у проведенні «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки» у м. Гірське Попаснянського району Луганської області.

Перебуваючи у приміщенні одного з комунальних закладів, де було організовано вказану «виборчу дільницю», жінка вносила відомості про виборців, а також видавала «бюлетені» для голосування.

Як встановлено досудовим слідством, після проведення «референдуму» члени «виборчої комісії» здійснили підрахунок бюлетенів та передали їх особі для подальшого проголошення «Акту про державну самостійність «ЛНР».

На даний час досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

кількість переглядів: 1997