Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2019

Прокурор Луганської області повідомив про підозру депутату Кремінської районної ради, який створив організовану злочинну групу та привласнив бюджетні кошти в сумі 300 тис. грн

Під час розслідування  прокурор Луганської області Володимир Янко повідомив про підозру організатору злочинної групи – депутату Кремінської районної ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння службовою особою чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчинене організованою групою), ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 366 (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене організованою групою, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Крім того, у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень у складі організованої злочинної групи слідчими слідчого управління ГУНП в Луганській області повідомлено про підозру ще двом мешканцям області.

Слідством встановлено, що депутат – керівник комунального закладу області створив та очолив на території Кремінського району злочинне угруповання, учасники якого упродовж 2015-2017 років, зловживаючи службовим становищем, використовуючи завідомо неправдиві офіційні документи, при поставці речей та продуктів харчування за значно завищеними цінами заволоділи бюджетними грошовими коштами в сумі близько 300 тис. грн.

 На даний час вирішується питання про обрання стосовно усіх підозрюваних запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Хід досудового розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури Луганської  області.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1765