Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2019

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт за фактом участі в проведенні незаконного «референдуму» у травні 2014 року

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року жінка надала добровільну згоду на участь в організації та  проведенні  незаконного «референдуму» на території с. Нижньотепле Станично-Луганського району у якості «голови  виборчої комісії».

Перебуваючи в приміщенні Будинку культури, де було облаштовано «виборчу дільницю», у день проведення псевдореферендуму, 11.05.2014, жінка координувала роботу «членів комісії», видавала їм бюлетені, які передавалися виборцям для голосування, а також особисто підписала протокол за результатами проведення псевдореферендуму на вказаній дільниці.

Після завершення виборчого процесу підозрювана передала бюлетені представникам так званої «Луганської народної республіки» для підрахунку та оголошення результатів «референдуму» з метою відокремлення частини території України.

Оскільки під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1732