Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2019

На Луганщині прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно підрядника за фактом зловживання повноваженнями, що заподіяло територіальній громаді понад 282 тис грн збитків

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році одним з  районних територіальних медичних об’єднань Луганської області укладено договір підряду з директором будівельного підприємства регіону на проведення ремонтних робіт.

Комунальна установа перерахувала необхідні кошти на рахунок підрядника на придбання будівельних матеріалів, проте об’єм попередньо узгоджених робіт у встановлені договором строки не виконано.

Внаслідок зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права територіальній громаді завдана майнова шкода у розмірі  понад 282 тис. грн.

За принципової позиції прокуратури  під час досудового розслідування підозрюваним відшкодовано суму заподіяних збитків в повному обсязі.

За санкцією ч. 2 ст. 364-1 КК України  обвинуваченому загрожує покарання у виді штрафу від 400 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт до 6 шести місяців, або позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1534