Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно бойовика мотострілкового батальйону «Народної міліції», затриманого в лютому на лінії зіткнення

Нагадаємо, вказану особу у лютому поточного року затримано військовослужбовцями Збройних Сил України  поблизу селища Донецький, де проходить лінія зіткнення з тимчасово окупованими  територіями.

У ході слідства встановлено, що мешканець м. Голубівка (Кіровськ) з 2017 року  брав участь  у незаконній діяльності «4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу» та «3-го відділення 1-го взводу механізованої роти 14-го мотострілкового батальйону» «Народної міліції» терористичної організації «Луганська народна республіка».

Під час несення служби в підрозділах силового блоку терористичної організації «ЛНР» бойовик перешкоджав відсічі збройної агресії Російської Федерації на тимчасово окупованій території Луганської області. Зокрема, брав участь у діяльності на боці терористів проти сил Антитерористичної операції (АТО) та Операції об’єднаних сил (ООС) на території населених пунктів Жолобок Попаснянського району та Сентянівка (Фрунзе) Слов’яносербського району.

На підставі ухвали Сєвєродонецького міського суду до  поплічника терористів слідчим суддею застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою провину, розкаявся у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та сприяв органам досудового розслідування у викритті діяльності інших терористів.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт разом з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

 

Довідково: за вчинення кримінального правопорушення за ч. 1ст. 258-3 особі загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1652