Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2019

За підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно мешканки Попаснянського району

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року громадянка України надала добровільну згоду на участь в проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» в одному з населених пунктів Попаснянського району Луганської області.

Так,  згідно відведеній ролі «члена виборчої комісії» жінка звіряла анкетні дані осіб, видавала бюлетені, а також консультувала виборців щодо процедури їх заповнення та виконувала інші дії щодо  організації проведення голосування на вказаній «виборчій дільниці».

У подальшому разом з іншими членами дільничної виборчої комісії, стосовно яких відкриті окремі кримінальні провадження, здійснили підрахунок бюлетенів за результатами проведення псевдореферендума та передали їх представникам так званої «ЛНР» для передачі «територіальній виборчій комісії».

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

На даний час обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1418