Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2019

У резонансній справі замовного вбивства Старобільського міського голови стосовно двох учасників організованої злочинної групи поставлено крапку

Матеріали стосовно організатора цього замовного вбивства  виділено в окреме кримінальне провадження та оголошено його у розшук. Усі члени організованої злочинної групи, які скоїли замовне вбивство, були мешканцями Луганської області.

Нагадаємо, Володимира Живагу  вбили 22 лютого 2016 року. Чоловік отримав смертельні  вогнепальні поранення в голову і область шиї.

Під час судового розгляду працівниками прокуратури було доведено, що вчиненню вказаного злочину передували довготривала підготовка та ретельне планування: злочинці вели спостереження за об’єктом нападу, вивчали його розпорядок дня, місця перебування, а також проводили тренувальні стрільби.

У подальшому за вказівкою організатора замовного вбивства один із учасників  організованої злочинної групи, у вечірній час доби, коли Володимир Живага вийшов з приміщення Старобільської  міської ради здійснив три постріли з вогнепальної зброї. Співучасник замовного вбивства чекав на останнього в  автомобілі, на якому вони втекли з місця скоєння злочину.

За вбивство Старобільського міського голови виконавці отримали від організатора злочинної групи  винагороду у розмірі 10 тисяч доларів США.

Крім того, слідством встановлено, що один із фігурантів у справі вбивства Живаги також причетний до скоєння іншого злочину – замаху на умисне вбивство голови Марківської районної державної адміністрації та його дружини (ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України). У вересні 2014 року останній  здійснив  постріл із гранатомета РПГ-22 у житловий будинок посадовця, внаслідок чого потерпілим були спричиненні тілесні ушкодження середньої ступені тяжкості.

Рішення Верховного Суду є остаточним та оскарженню не підлягає.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1939