Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2019

На Луганщині жінку-снайпера засуджено до 7 років позбавлення волі

Встановлено, що з червня 2014 року по січень 2017 року мешканка наразі тимчасово окупованого  м. Перевальська Луганської області брала активну участь у не передбаченому законом збройному формуванні та займала посаду командира взводу снайперів розвідувальної роти 4-ї окремої механізованої бригади «ЛНР».

Зокрема, жінка-снайпер здійснювала розвідувальну діяльність на передових позиціях розташування Збройних Сил України, Національної гвардії, вела збройну агресію проти України – за її участі відбувалися провокації, обстріли українських позиції з використанням вогнепальної зброї та іншого військового озброєння на території Слов’яносербського району, м. Алчевська, а також на території інших міст та районів Луганської та Донецької областей.

Оскільки учасниця незаконного збройного формування переховується від органів слідства та суду на тимчасово не підконтрольній українській владі території, стосовно останньої проведено процедуру спеціального досудового розслідування та судового провадження.

Вироком Лисичанського міського суду Луганської області поплічницю бойовиків заочно засуджено до 7 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 2209