Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Прокурором Луганської області повідомлено про підозру голові Теплівської сільської ради за фактом участі у проведенні незаконного «референдуму» навесні 2014 року

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказана особа, перебуваючи на посаді  голови сільської ради, добровільно вступила в злочинну змову з іншими особами, стосовно яких розпочаті окремі кримінальні провадження. Останні організували «виборчу дільницю» для проведення так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «Луганської народної республіки».

Напередодні проведення псевдореферендуму  підозрювана, діючи згідно відведеній їй ролі, надала приміщення Теплівської сільської ради Станично-Луганського району Луганської області для проведення так званого «референдуму», видала столи для роботи «членів комісії», скриньки та кабінки для голосування місцевих мешканців щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» з метою порушення територіальної цілісності України.

Вранці 11 травня 2014 року жінка отримала від невстановлених осіб «виборчі бюлетені» та списки виборців. У подальшому жінка контролювала хід проведення незаконного  «референдуму» та роботу «виборчої комісії». Після чого результати голосування передали представникам «Центральної виборчої комісії Луганської народної республіки» для проголошення результатів «референдуму» з метою відокремлення території Луганської області від території України.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1361