Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2019

Регіональна прокуратура взяла участь в обговоренні протидії незаконному інтернет-розповсюдженні наркотиків

Під час зустрічі обговорювали схеми продажу наркотиків через месенджери та мережу Інтернет, що на сьогодні стало  актуальною проблемою як в регіоні, так і в Україні в цілому.  На жаль, ряди наркозлочинців активно поповнює молодь.

Як було зазначено, великий вплив на розповсюдження наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів має Інтернет, оскільки використовуються «безконтактні» методи збуту. Гроші переказують на банківську картку, а  сплачений товар кур’єр залишає  у так званій «схованці», розташування якої повідомляють також через Інтернет.

Крім того, для продажу використовуються рекламні написи на стінах, парканах та інших об’єктах інфраструктури.

З цією проблематикою на Луганщині активно бореться як поліція, так і прокуратура Луганської області. Постійно приділяється увага протидії, виявленню та розслідуванню злочині  у сфері обігу наркотиків.

За результатами  роботи  правоохоронців та процесуального керівництва прокуратури на сьогодні налічується близько 1500 кримінальних проваджень про наркозлочини, у тому числі вчинених через мережу Інтернет.  На сьогодні направлено до суду 646  обвинувальних актів у кримінальних провадженнях даної категорії,  винесено 249 вироків, з яких 49  наркозлочинців засуджено до реальної міри покарання.

Учасники наради розглянули багато пропозицій та ініціатив для комплексної протидії торгівлі наркотиками на Луганщині. Запропоновано усім охочим долучитися до акції зі знешкодження написів на стінах будинків з електронними адресами наркоділків.

Також присутні вирішили створити «гарячу лінію» з групою у соціальних мережах для більш швидкого та якісного обміну інформацією та негайного реагування на неї.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

ФОТО: відділ комунікації поліції  Луганської області

 

кількість переглядів: 1568