Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2019

Прокуратура Луганської області повідомила про підозру у незаконній видачі лісорубних квитків керівнику лісомисливського господарства

Під час досудового розслідування встановлено, що керівник лісомисливського господарства, перевищуючи свої службові повноваження, видавав лісорубні квитки, на підставі яких упродовж 2015-2016 років проводилися суцільні та вибіркові санітарні рубки на територіях і об’єктах природно-заповідного фонду. У результаті протиправних дій посадової особи державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у вигляді матеріальних збитків на суму 20,8 млн грн.

25 квітня 2019  року директору державного підприємства повідомлено про підозру  за ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу) та ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки).

На теперішній час вживаються заходи щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція ст. 246 КК України (в редакції від 02.11.2016) передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 3 років; санкція ч. 3 ст. 365 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1846