Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2019

Затриманий в Новоайдарському районі бойовик терористичної організації «ЛНР» постане перед судом

Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні 2016 року громадянин України добровільно підписав контракт на проходження військової служби у «4-й окремій мотострілецькій бригаді 2-го Армійського корпусу Народної міліції ЛНР» та у подальшому зайняв посаду старшого стрільця. Найманець терористів служив у лавах «ЛНР» поблизу населених пунктів Фрунзе (Сентянівка), Бахмутка, Сокільники Слов’яносербського району.

У складі воєнізованих підрозділів окупаційної адміністрації Російської Федерації бойовик чинив збройний опір військовослужбовцям Збройних Сил України та задіяним у проведенні операції Об’єднаних сил (ООС)  іншим військовим  підрозділам із застосуванням  стрілецької зброї.

На початку березня  2019 року військовослужбовці Збройних Сил України затримали поплічника терористів під час виконання бойових завдань поблизу с. Кримське Новоайдарського району.

Під час досудового слідства до бойовика застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Оскільки підозрюваний повністю визнав свою провину, розкаявся у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та сприяв органам досудового розслідування у викритті діяльності інших терористів, між ним та прокурор укладено угоду про визнання винуватості.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої; санкція ч. 1 ст. 263 КК України – від 3 до 7 років позбавлення волі; санкція  ч. 2 ст. 110 КК України – від 5 до 10 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1892