Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2019

На Луганщині судитимуть голову Теплівської сільської ради за участь у проведенні так званого «референдуму» на підтримку «Луганської народної республіки»

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка, перебуваючи на посаді голови сільської ради, добровільно вступила в злочинну змову з іншими особами, стосовно яких розпочаті окремі кримінальні провадження. Останні організували «виборчу дільницю» для проведення так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Напередодні псевдореферендуму  підозрювана, діючи згідно відведеній їй ролі, надала приміщення Теплівської сільської ради Станично-Луганського району Луганської області для проведення так званого «референдуму», видала столи для роботи «членів комісії», скриньки та кабінки для голосування місцевих мешканців.

У день «волевиявлення», 11 травня  2014 року, вказана особа отримала від невстановлених осіб «виборчі бюлетені» та списки виборців. У подальшому контролювала роботу «дільничної комісії» та процес голосування, а по його  завершенню передала «бюлетені» представникам «Центральної виборчої комісії «ЛНР» для подальшого підрахунку та проголошення їх результатів.

Нагадаємо, 19 квітня 2019 року прокурором Луганської області жінці повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення.

Під час досудового розслідування  підозрювана повністю визнала свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду.

За вчинення інкримінованого правопорушення жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1562