Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2019

Мешканку Лисичанська засуджено за участь у проведенні так званого «референдуму» на підтримку «ЛНР» 2014 року

Прокурором надано достатньо ґрунтових доказів того, що у травні 2014 року вказана особа надала добровільну згоду на участь в організації та проведенні так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР».

За попередньою змовою групою осіб жінка виконувала функції члена так званої «дільничної виборчої комісії», роботу якої було організовано у приміщенні школи. Обвинувачена приймала від місцевих мешканців документи, звіряла їх з наявними списками виборців  та видавала «бюлетені» для голосування. По завершенню незаконного «референдуму» остання  разом з іншими «членами комісії», стосовно яких відкриті окремі кримінальні провадження, брала участь у підрахунку голосів.

Оскільки під час досудового розслідування жінка повністю визнала свою провину у вчиненні інкримінованого їм кримінального правопорушення, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та  прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Вироком Лисичанського міського суду учасницю незаконного «референдуму» визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України. Суд призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1527