Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2019

Обвинувальний акт стосовно одного з організаторів незаконного «референдуму» у Новоайдарському районі направлено до суду

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року мешканка міста Щастя Новоайдарського району за попередньою змовою з іншими особами, стосовно  яких відкриті окремі кримінальні провадження, організувала та провела псевдореферендум щодо відділення Луганської області від території України.

Так, знаходячись у приміщенні будівлі одного з комунальних закладів міста, діючи згідно відведеній їй ролі, остання  виконувала функції члена «виборчої комісії» при проведенні так званого «референдуму», а саме: оформлювала списки виборців, видавала місцевим мешканцям «бюлетені» для голосування та разом з іншими членами «виборчої комісії» здійснила підрахунок голосів.

За результатами досудового розслідування жінці повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення. Свою провину вказана особа повністю визнала, щиро розкаялася, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні з угодою про визнання винуватості направлено до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1768