Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.05.2019

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно організатора незаконного «референдуму» на території Станично-Луганського району

У ході досудового розслідування встановлено, що у травні 2014 року вказана особа надала добровільну згоду на організацію та  проведення  незаконного «референдуму» на території населеного пункту.

Підозрюваний   підготував приміщення сільської ради для проведення так званого «референдуму», облаштував кабінки, робочі  місця для «членів виборчої комісії», розмістив скриньки. У подальшому останній отримав від невстановленої особи списки виборців та бюлетені, які передав «комісії».

У день проведення так званого «волевиявлення» чоловік контролював хід проведення голосування  та роботу «виборчої комісії», а по завершенню передав результати голосування представникам «Центральної виборчої комісії Луганської народної республіки».

Оскільки під час досудового розслідування підозрюваний повністю визнав свою провину у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між ним та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні з угодою про визнання винуватості направлено до суду для розгляду по суті.

Санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1719