Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2019

За процесуального керівництва прокуратури Луганщини двом поліцейським з Чернівецької області повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень під час несення служби на блокпості

У ході досудового розслідування встановлено, що на початку травня 2018 року під час несення служби на блокпості «Бараниківка», розташованому на автодорозі між населеними пунктами Красноріченське та Бараниківка Кремінського району Луганської області, працівники поліції зупинили  для перевірки автомобіль «Suzuki Grand Vitara».

На ґрунті раптово виниклих неприязних відносин правоохоронці перевищуючи свої службові повноваження, умисно нанесли декілька ударів руками водію зазначеного транспортного засобу, спричинивши останньому тілесні ушкодження середньої тяжкості, що супроводжувалися приниженнями чоловіка та безпідставним застосуванням стосовно нього спеціальних засобів.

У результаті  вказаних протиправних дій поліцейських потерпілий  отримав закриту  черепно-мозкову травму, струс головного мозку, садна голови, шиї та плеча.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним  запобіжного заходу та відсторонення їх  від займаних посад.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюється  Луганським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Досудове розслідування триває.

За вчинення інкримінованого правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю  строком до 3 років.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1985