Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2019

Двом мешканцям Луганщини, які незаконно переправляли громадян Афганістану та В’єтнаму через державний кордон України, повідомлено про підозру

Під час досудового розслідування встановлено, що у квітні 2018 року у двох мешканців Міловського району виник злочинний умисел, направлений на незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Для реалізації злочинного плану вказані особи вступили у попередню змову та розподілили ролі для кожного.

Згідно розробленого плану один із співучасників злочину повинен був здійснити незаконне переправлення трьох громадян Ісламської Республіки Афганістану та громадянку В’єтнаму з території Російської Федерації в  Україну поза встановленими пунктами пропуску. Інша особа мала спостерігати за прикордонними нарядами під час здійснення переправлення вказаних осіб та у подальшому розмістити іноземців на території Луганської області.

Свій злочинний умисел вказані особи реалізували у вечірній час доби наприкінці травня 2018 року. Під час здійснення незаконного перетину державного кордону України троє громадян Ісламської Республіки Афганістану та громадянка В’єтнаму були затримані співробітниками поліції та міжрайонного оперативно-розшукового відділу Східного регіонального Управління Державної прикордонної служби України, а зловмисники з місця події зникли.

Наразі особи, які здійснювали незаконне переправлення нелегалів на територію України встановлені та останнім повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 332 КК України.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання виді від 5 до 7 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1554