Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2019

Мешканки Попаснянського району постануть перед судом за участь у проведенні незаконного «референдуму» у травні 2014 року

Досудовим розслідуванням установлено, що у травні 2014 року громадянки України погодилися на пропозицію депутата селищної ради у якості «членів виборчої комісії» взяти участь у проведенні 11 травня 2014 року на території смт Новотошківське Попаснянського району Луганської області так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР».

Під час проведення незаконного «референдуму» на «виборчій дільниці», яка розміщувалася в приміщенні навчального закладу, вказані особи  виконували функції «членів комісії», зокрема, записували паспортні дані виборців, видавали їм бюлетені, здійснювали підрахунок голосів та брали участь у складанні відповідного протоколу за результатами «голосування» на вказаній «виборчій дільниці».

Під час досудового розслідування підозрювані повністю визнали свою провину у вчиненні кримінального правопорушення, щиро розкаялися та активно сприяли розкриттю злочину.

За результатами досудового розслідування обвинувальні акти з угодами про визнання винуватості щодо осіб скеровано до суду.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1820