Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2019

«Голові виборчої комісії» псевдореферендуму в Станично-Луганському районі повідомлено про підозру

Досудовим розслідуванням встановлено, що в травні 2014 року чоловік спільно з іншими особами організував виборчу дільницю для проведення так званого «референдуму щодо підтримки «Акту про державну самостійність «ЛНР» на території с. Плотина Станично-Луганського району Луганської області.

Згідно з функціями «голови виборчої комісії» підозрюваний займався вирішенням організаційних питань, а саме: оголосив про початок та кінець виборчого процесу на «дільниці», провів інструктаж, надавав вказівки щодо підрахунку голосів і формування протоколу про результати «голосування». Крім того, на вказану особу покладалася відповідальність за збереження кабінок, скриньок для голосування та бюлетенів.

Після проведення так званого «волевиявлення» разом з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, чоловік передав перелік осіб, які брали участь в голосуванні під час «референдуму», протокол «виборчої комісії» та бюлетені представникам так званої «ЛНР» для подальшого оголошення «результатів».

На даний особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

 

 

кількість переглядів: 1844