Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2019

Протидія віртуальному наркобізнесу на Луганщині

Попри всі труднощі протидії безконтактним оборудкам та розкриття прихованих схем реалізації наркотиків через інтернет-ресурси та месенджери, правоохоронці Луганської області продовжують викривати наркоділків на території регіону.

За процесуального керівництва прокуратури, 01.06.2019 співробітниками слідчого управління та Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Луганській області у м.  Сєвєродонецьку припинено злочинну діяльність 21-річного місцевого мешканця, який займався збутом особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу безконтактним способом. Для реалізації свого злочинного умислу молодик створив акаунт у месенджері «Telegram» та через нього обмінювався текстовими повідомленнями з покупцями. Після отримання грошових коштів через електронний гаманець зловмисник розміщував наркотичний засіб у пристосованих «схованках» (так званих «закладках») на території м. Сєвєродонецька, фотографував їх місцезнаходження та відправляв фото замовникам.

Для залучення широкого загалу до придбання канабісу зловмисник розміщував на будівлях в м. Сєвєродонецьку інформаційні написи з посиланням на свій інтернет-магазин.

При проведенні обшуку у наркодільця виявлено та вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку та платіжні картки, за допомогою яких займався злочинною діяльністю.

Вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено йому про підозру за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут особливо небезпечного наркотичного засобу, вчинене повторно).

На даний час за клопотанням прокуратури підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадуємо, що за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів передбачена кримінальна відповідальність – від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1572