Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2019

На Луганщині знешкоджено організовану злочинну групу, учасники якої підозрюються у вчиненні крадіжки 300 тис. грн

Злочинне угруповання викрито за матеріалами управління карного розшуку ГУНП в Луганській області. Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Луганській області.

Встановлено, що на початку 2019 року мешканець міста Рубіжне Луганської області, з метою вчинення крадіжки у великих розмірах, організував злочинну групу, до складу якої увійшли ще двоє місцевих мешканців.

Відповідно до розробленого організатором злочинного плану, учасники угруповання повинні були підібрати квартиру або інше приміщення, де будуть знаходитися грошові кошти у великих розмірах, здійснювати візуальне спостереження за об’єктом злочину, підготувати знаряддя вчинення кримінального правопорушення, а саме: маски з метою приховування зовнішності, рукавички для виключення залишення слідів пальців рук на місці скоєння злочину, засоби для відмикання замків тощо.

Після проведення довготривалої ретельної підготовки до вчинення злочину, в ніч з 17 на 18 травня 2019 року учасники групи проникли до квартири у місті Рубіжне, звідки викрали сейф,  у якому знаходилися грошові кошти у розмірі 300 тис. грн.

Наразі стосовно організатора злочинної групи обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, стосовно ще одної учасниці групи обрано цілодобовий домашній арешт.

Під час проведення обшуків  у приміщеннях, що належать організатору ОЗГ, виявлено та вилучено частину викрадених грошових коштів.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1928