Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2019

Прокуратура Луганської області в апеляції відстояла законне та справедливе покарання у виді 7 та по 6 років позбавлення волі організаторам так званого «референдуму» у травні 2014 року

Оскільки вказані особи наразі переховуються від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій українській владі території Луганської області, на підставі ухвали слідчого судді стосовно них проведено процедуру спеціального досудового розслідування.

За результатами спеціального судового провадження на підставі зібраних беззаперечних доказів вини Лисичанським міським судом Луганської області колишнього секретаря Лисичанської міської ради заочно засуджено до 7 років позбавлення волі, ще двох осіб – до 6 років позбавлення волі.

Сторона захисту одного із обвинувачених у справі з вироком суду першої інстанції не погодилася та подала апеляційну скаргу. Прокуратура відстояла свою правову позицію і в апеляційній інстанції. Колегія суддів Луганського апеляційного суду прийшла до висновку, що стороною обвинувачення повністю доведено вину громадян, а доводи апеляційної скарги  не знайшли свого підтвердження. Строк призначеного судом покарання залишено без змін.

Нагадаємо, що навесні 2014 року обвинувачені,  вступили між собою та іншими особами, стосовно яких окремо здійснюється досудове розслідування, в злочинну змову з метою проведення на території м. Лисичанська незаконного «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність «Луганської народної республіки».

Вказані особи організували підбір осіб «виборчих комісій», пошук приміщень для голосування, перевезення «бюлетенів», скриньок та списків виборців для так званого «волевиявлення», а також координували роботу створеної «виборчої дільниці» в день проведення псевдореферендуму.

Крім того, у подальшому одна з трьох організаторів так званого «референдуму», перебуваючи на посаді секретаря Лисичанської міської ради, за відсутності міського голови скликала позачергову сесію, на якій було визнано «Акт  про державну самостійність «ЛНР», а також здійснювала публічні виступи антиукраїнського змісту.

На даний час обвинувачені перебувають в розшуку.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1538