Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2019

На Луганщині прокуратура попередила незаконне використання 4 млн грн бюджетних коштів, призначених на закупівлю опалення для дитячої лікувальної установи

Так, за результатами переговорних процедур закупівлі (скороченої) в січні-березні 2019 року управлінням охорони здоров’я однієї з міських рад Луганської області укладено з суб’єктом господарювання два договори на постачання пари, гарячої води та пов’язаної продукції (центральне опалення) загальною вартістю понад 4 млн грн.

Однак, укладаючи означені договори, управління охорони здоров’я порушило вимоги законодавства та здійснило закупівлю вказаних товарів без проведення визначеної Законом України «Про публічні закупівлі» процедури закупівлі, що створює передумови до порушення економічних інтересів держави в ході його виконання.

Таким чином, під час проведення зазначених закупівель порушено принципи максимальної ефективності та економії, що створило ризик до протиправного витрачання бюджетних коштів, нераціонального та неефективного їх використання.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з вимогою визнати недійсними публічні закупівлі на постачання пари, гарячої води та пов’язаної продукції (центральне опалення) шляхом визнання недійсними рішень про застосування переговорної процедури та укладених договорів.

Рішенням Господарського суду Луганської області підтримано позицію прокуратури та задоволено позовні вимоги в повному обсязі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1479