Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2019

Мешканку Новоайдарського району засуджено за участь у проведенні незаконного «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки»

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2014 року обвинувачена за попередньою змовою з іншими особами брала участь в організації та проведенні на території Новоайдарського району так званого «референдуму» щодо підтримки «Акту про державну самостійність Луганської народної республіки».

Знаходячись у приміщенні будівлі одного з комунальних закладів міста, де було організовано роботу «дільничної виборчої комісії», жінка  виконувала функції «члена комісії», а саме: оформлювала списки виборців, видавала місцевим мешканцям «бюлетені» для голосування, а також разом з іншими «членами комісії» по завершенню так званого «референдуму» здійснила підрахунок голосів.

Враховуючи той факт, що під час досудового розслідування вказана особа повністю визнала свою провину у вчиненні інкримінованого їй кримінального правопорушення, щиро розкаялась, активно сприяла розкриттю злочину та викриттю інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості, яку з обвинувальним актом направлено до суду.

За результатами судового розгляду Новоайдарським районним судом Луганської області організаторку «референдуму» визнано винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України, та засуджено до покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком 3 роки.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

кількість переглядів: 1861