Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2019

Прокуратурою доведено вину зловмисника у замаху на контрабанду зброї та боєприпасів до Російської Федерації

Під час досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що в листопаді 2018 року громадянин України, маючи умисел на контрабанду вогнепальної зброї та бойових припасів з території України до Російської Федерації, прямував в автобусі за маршрутом «Бахмут (Донецька область)-Краснодар (РФ)» через митний пост «Просяне» Марківського району Луганської області та зберігав при собі в особистій сумці зброю та боєприпаси, а саме: 1 автомат Калашникова АК-74, 2 магазина до АК-74, 2 гранати РГД-5 та набої до АК-74 калібром 5,45 мм у кількості 60 одиниць.

Під час проходження контролю на митному посту «Просяне» Луганської митниці ДФС України вказана зброя та боєприпаси у чоловіка були виявлені та вилучені правоохоронцями. Таким чином, обвинувачений не зміг довести скоєння вищевказаного злочину до кінця з причин, що не залежали від його волі.

На підставі ухвали суду до фігуранта застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Вироком Марківського районного суду Луганської області зловмисника визнано винним у вчиненні злочину та призначено покарання у виді 3 років 2 місяців позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1543