Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2019

За участь у не передбаченому законом збройному формуванні заочно засуджено командира розвідувальної роти так званої «4-ї окремої механізованої бригади «ЛНР» до 8 років позбавлення волі

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році мешканець м. Лисичанська добровільно вступив до не передбаченого законом збройного формування, де під керівництвом представників окупаційної влади Російської Федерації пройшов підготовку до збройної агресії проти України, тобто всі необхідні тренування щодо ведення бойових дій, здійснення розвідувальної і диверсійної діяльності проти підрозділів українських військових на території України.

Так, впродовж травня 2016 року по травень 2017 року, перебуваючи на посаді «командира» розвідувальної роти так званої «4-ї окремої механізованої бригади «ЛНР», бойовик брав активну участь у бойових діях та розвідувальній діяльності на передових лініях розташування ЗСУ, Нацгвардії та інших підрозділів територіальної оборони. Зокрема, з використанням вогнепальної зброї та іншого військового озброєння здійснювалися обстріли українських позицій, розташованих поблизу населених пунктів Луганської та Донецької областей.

Оскільки учасник незаконного збройного формування переховується від органів слідства та суду на тимчасово окупованій території Луганської області, стосовно останнього проведено процедуру спеціального досудового розслідування та судового провадження.

Вироком Лисичанського міського суду Луганської області бойовика терористичної організації «ЛНР» заочно засуджено до 8 років позбавлення волі.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області

кількість переглядів: 1386